Mit sidste indlæg handlede om at hækle en børnebogsklassiker og siden da, har jeg hæklet endnu en – nemlig en lille veninde til Cykelmyggen Egon. Hun hedder Dagmar og er en dansemyg. Hun er, ligesom Egon, tegnet af Flemming Quist Møller.

13.04.15, Dansemyggen Dagmar (2)

Hun har været lidt længe undervejs, fordi jeg flere gange måtte have en tænkepause til at regne ud, hvordan jeg fik lavet hende rigtigt. Det var bl.a. hendes kjole og især hendes hår, der voldte mig en del hovedbrud.

Kjolens farve er et udtryk for min fortolkning. I bogen og filmen er Dagmars kjole orange – min hæklede Dagmar har en koralfarvet kjole på. Min oprindelige tanke var egentlig at hendes krop skulle have samme facon som Egons, men efter granskning af forskellige billeder af hende, kunne jeg godt se, at jeg var nødt til at give hende lidt talje.

13.04.15, Dansemyggen Dagmar (3)

Det tog mig lang tid at beslutte, hvad jeg ville med håret. På de fleste billeder har Dagmar løst hår og cykelkasket, men jeg tænkte, at det ville blive svært at lave pænt. Enkelte steder har hun imidlertid opsat hår, og det valgte jeg at lave på min Dagmar. Desværre kunne jeg kun finde billeder af hende fra siden, så det er igen min fortolkning af hendes opsatte frisure.

13.04.15, Dansemyggen Dagmar (5)

En lille tot hår stikker ud på den ene side.

13.04.15, Dansemyggen Dagmar (1)

Et lille par-foto til ære for fotografen.

 

Efter mit sidste indlæg er der et par stykker, der har spurgt til opskrifter på figurerne, men der må jeg desværre skuffe. Der er ikke nogen opskrifter på vej, som det ser ud ligenu. Jeg hækler dem kun for fornøjelsens skyld, fordi jeg synes, det er en sjov udfordring.

Share Button
Dansemyggen Dagmar
Tagged on: