Det er ingen hemmelighed, at jeg synes, det er sjovest at hækle uden opskrift og selv finde på. Men jeg har opdaget, at jeg også synes, det er rigtig sjovt at hækle med et forlæg. Altså at finde en figur, som jeg kender i forvejen og så forsøge at lave en hæklet udgave, der ligner så godt som muligt. Til det formål er børnebogsklassikere perfekte. Indtil videre har jeg hæklet tre forskellige, men jeg ved, at der kommer flere til:

 

26.12.13, Cykelmyggen Egon (5)

Den første jeg hæklede var Flemming Quist Møllers Cykelmyggen Egon.

26.12.13, Cykelmyggen Egon (8)

Den største udfordring ved Egon var selvfølgelig hans snabel, men ellers synes jeg, hans udtryk er meget rent i tegningerne og ret nemt at ramme.

 

13.06.14_H_klet_Cirkeline_5_

Den næste hæklede figur, jeg lavede, var Hanne Hastrups Cirkeline. Som du kan se, har jeg snydt og givet hende en syet kjole på. Jeg kunne have valgt at hækle den, men jeg vurderede, at den ville blive for stiv og umedgørlig.

13.06.14_H_klet_Cirkeline_4_

 

Udfordringen med Cirkeline var at regne ud, hvordan hun ser ud indenunder den prikkede kjole, som hun (næsten) altid har på i bøgerne. Jeg fandt dog et billede, hvor man tydeligt kunne se, at hun er hjulbenet, så det har jeg forsøgt at lave min version også. Resten er min fortolkning. Tyk mave med tydelig navle og selvfølgelig hvide trusser – man kan jo se op under kjolen.

 

25.11.14, Hæklet Alfons Åberg (4)

Den foreløbigt sidste børnebogsfigur, jeg har hæklet er Gunilla Bergströms Alfons Åberg.

25.11.14, Hæklet Alfons Åberg (8)

Udfordringen med Alfons var at få ham til at se troværdig ud i 3D. Tegningerne i bøgerne er meget 2-dimensionelle og “flade”, så hvordan ser han ud, når man kan se ham fra alle vinkler? Min version fik f.eks. en næse, der stikker ud fra hovedet i stedet for den u-formede markering, han har i bøgerne. Trøjen har jeg lavet efterfølgende, og den er hæklet i uld, mens resten af figuren er i bomuld. Trøjen kan ikke tages af, for Alfons’ hoved er for stort, men den sidder løst på. Undertrøjen er selvfølgelig også min fortolkning, men jeg kunne altså ikke bære, at han skulle have en kradsende sweater på den bare hud.

 

 

 

 

 

 

 

Share Button
At hækle en børnebogsklassiker
Tagged on:     
 • charlotte

  jeg ku rigtig godt tænke mig opskrift på Cirkeline

 • Jette Wohlert

  Super flotte må jeg nok sige. Jeg kender flere som gerne vil have opskrifter på dine figurer.
  vh Jette

 • Iben Irene Engberg

  Jeg er helt vild med dine figurer og kunne virkelig godt tænke mig at købe opskrifterne!!

 • Tak for synet. Hvor er dine figurer gode! Jeg synes specielt godt om Alfons 🙂 Jeg har også hæklet nogle børnebogsklassikere, bl.a. Miffy og Mis med de blå øjne. Og jeg genkender hvad du skriver om at få det rigtige udtryk frem i 3D figurer, når udgangspunktet er flade tegninger. Det er en rigtig sjov udfordring. Hvis du vil se min Mis med de blå øjne opskrift er den her: http://lityfa.dk