Min søde kæreste, som også lyder navnet der Mann, er fra Amager. Som i født og opvokset og kan ikke bo andre steder. Det er åbenbart en ting, når man er fra Amager. Selv er jeg fra Jylland, og det er også en vigtig del af min selvopfattelse. Men jeg har i lang tid vidst, at jeg ikke ville flytte tilbage – også inden jeg løb ind i der Mann.

 

Nu har vi købt et hus sammen på Amager. Fordi der Mann kun kan bo her, og jeg vil gerne bo der, hvor han føler sig godt tilpas. Og jeg må sige, at vi har fundet det bedste af begge verdener. Det kvarter vi bor i nu, minder nemlig fuldstændig om min barndoms parcelhuskvarter i Varde.

 

Som en slags hyldest til mit nye nabolag har jeg strikket et Amager-tæppe. Det er strikket med den teknik, der hedder gobelinstrik, og jeg har brugt plantefarvet uldgarn fra det fine lille firma (G)uld.

05.10.14_Amagert_ppe_1_

05.10.14_Amagert_ppe_2_

 

05.10.14_Amagert_ppe_5_

Share Button
Amager-tæppet
Tagged on: